Sodelovanje na 3. Evropskih statističnih igrah

Statistični urad RS je objavil razpis za srednješolsko tekmovanje 3. Evropske statistične igre. Za prijavo na tekmovanje lahko učitelji do vključno 14. januarja 2020 skupaj z dijaki sestavijo ekipe in jih v vlogi mentorjev prijavijo preko spletnega obrazca. Na tekmovanje, ki poteka najprej na šolski, nato na državni in na koncu na evropski ravni, se lahko pod mentorstvom svojih učiteljev prijavijo vsi dijaki, in sicer kot ekipe z enim, dvema ali tremi člani.

Preizkusili se bodo v reševanju različnih statističnih nalog, v iskanju podatkov o Sloveniji in evropskih državah ter pri izdelavi statistične analize.

Več informacij o tekmovanju je dosegljivih na stat.si/igre.

SURS v sodelovanju s Statističnim društvom pripravlja tudi brezplačni seminar za srednješolske učitelje. Seminar Statistična pismenost in 3. Evropske statistične igre se bo v novembru in decembru izvajal na različnih srednjih šolah. Datumi in podrobnosti glede lokacij seminarjev so dostopni na povezavi, kjer se je možno tudi prijaviti: https://vpr.stat.si/statigreseminar (prijavo na seminar je treba oddati najmanj dva delovna dneva pred seminarjem)

Program seminarja:
1. del: Statistični podatki in produkti SURS ter Evropske statistične igre (koordinatorji tekmovanja, SURS), 2 uri
2. del: Uporabnost statistike in statistična pismenost (predavatelji iz Statističnega društva*), 2 uri

Dodatne informacije v zvezi s tekmovanjem in seminarji lahko dobite tudi na elektronskem naslovu: statigre.surs@gov.si

Vabljeni k sodelovanju na 3. Evropskih statističnih igrah in k prijavi na seminar!