4. srečanje Mlade sekcije: Modeliranje in statistični vidiki COVID-19 v Sloveniji

photo-1584036561566-baf8f5f1b144Mlada sekcija Statističnega društva Slovenije vas vabi na svoje četrto srečanje, ki bo potekalo v torek, 21. 4. 2020, od 19. ure naprej. Gostitelj srečanja bo tokrat Inštitut za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI) Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Srečanje bo potekalo prek spleta, kot spletni seminar na portalu Webex.

Tokratni pogovor bo potekal na temo statističnega modeliranja poteka pandemije bolezni Covid-19. V Sloveniji se je med drugim vzpostavila  neformalna skupina COVID-19 Sledilnik, kjer je nastalo nekaj kompleksnejših modelov poteka pandemije v Sloveniji, determinističnih in verjetnostnih, ki bodo podrobneje predstavljeni na dogodku. Poleg tega statistična javnost opozarja na probleme sklepanja pri ocenah povezanih s pandemijo ter na nujnost sodelovanja z zdravniško stroko za ustrezno pripravo in razumevanje rezultatov.

O zgornjih temah bomo govorili z naslednjimi gosti:

9r1ksDoM_400x400

Dr. Aleks Jakulin, koordinator modelskega dela skupine COVID-19 Sledilnik.

Dr. Žiga Zaplotnik, podoktorski raziskovalec iz meteorologije na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. (Simulation of the COVID-19 pandemic on the social network of Slovenia: effective strategies of the virus containment)

Izr. prof. dr. Janez Žibert, predavatelj na oddelku za radiologijo na Zdravstveni fakulteti. (Model SEIR za spremljanje in napovedovanje širjenja epidemije virusa COVID 19 v Sloveniji)

Prof. dr. Maja Pohar Perme, redna profesorica biostatistike in predstojnica Inštituta za biostatistiko in medicinsko informatiko (IBMI) Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. (Ocena stopnje reprodukcije okužbe in deleža okuženih z virusom SARS-CoV-2 v Sloveniji)

prenos

Doc. dr. Tomaž Štupnik, predstojnik Kliničnega oddelka za torakalno kirurgijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

Pogovor bosta vodila dr. Andrej Srakar in dr. Ana Slavec iz Mlade sekcije Statističnega društva Slovenije. Pred dogodkom lahko udeleženci postavljate vprašanja preko aplikacije sli.do (uporabite kodo #11207). 

Če se želite udeležiti dogodka, je obvezna prijava preko Eventbrite in poslali vam bomo povezavo do seje, ko bo pripravljena. Vaše elektronske naslove bomo uporabili samo za namen obveščanja o dogodku in jih bomo najkasneje teden dni po dogodku izbrisali.

 
Opomba: Med vabljenimi gosti je bil prvotno tudi dr. Andraž Stožer, predstojnik Inštituta za fiziologijo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, vendar je svojo prisotnost žal odpovedal iz osebnih razlogov.

Posnetek srečanja:

3 thoughts on “4. srečanje Mlade sekcije: Modeliranje in statistični vidiki COVID-19 v Sloveniji

Komentarji so zaprti.