Spletni seminar prof. dr. Michaela Bosnjaka o reproducibilnosti [20. 10. 2020 ob 18:00]

Ob Svetovnem dnevu statistike 2020, ki letos poteka pod geslom “povezovanje sveta s podatki, ki jim lahko zaupamo”, Mlada sekcija Statističnega društva Slovenije v sodelovanju z društvom Mlada akademija organizira spletni seminar na temo izboljševanja reproducibilnosti, saj je ta ključnega pomena pri zagotavljanju zaupanja v podatke in rezultate raziskav.

Naš gost bo prof. dr. Michael Bosnjak, direktor ZPID – Leibnizovega inštituta za informacije o psihologiji in redni profesor za raziskovalne metode v psihologiji na Univerzi v Trierju. Že vrsto let sodeluje z raziskovalci Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo Fakultete za družbene vede UL. Bil je somentor doktorskemu dvema doktorskema kandidatoma, enemu s področja družboslovne statistike in enemu s področja družboslovne metodologije. Večkrat je tudi gostoval pri predmetih na interdiciplinarnem doktorskem študijskem programu Statistika.

Na seminarju bo predstavil orodja, s katerimi psihologi pomagajo izboljševati reproducibilnost raziskav. Dogodek si boste lahko 20. oktobra 2020, v času od 18.00 do 19.30 ogledali v živo na na YouTube, kjer si lahko že sedaj preberete povzetek dogodka in nastavite opomnik.

Povezava do pretočnega prenosa: https://youtu.be/3lo4g5rM8tg

Pogovor bo potekal v angleškem jeziku, moderirali pa ga bosta izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda, profesorica statistike na Fakulteti za družbene vede UL, in dr. Zarja Muršič, kognitivna znanstvenica in znanstvena komunikatorka.

Dogodek bo potekal v okviru Meseca znanosti, ki ga organizira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in je eden v nizu štirih dogodkov v nizu Odprta znanost 2020.

Mlada akademija in Mlada sekcija praznujeta Svetovni dan statistike 2020

One thought on “Spletni seminar prof. dr. Michaela Bosnjaka o reproducibilnosti [20. 10. 2020 ob 18:00]

Komentarji so zaprti.