Začetek 4. evropskih statističnih iger

Začelo se je zbiranje prijav na mednarodno srednješolsko tekmovanje 4. Evropske statistične igre, ki ga na Statističnem uradu RS (SURS) organizirajo skupaj z Eurostat-om in Statističnim društvom Slovenije.

K sodelovanju vabimo vse učitelje, ki se pri pouku na kakršenkoli način srečujete s statističnimi podatki ali statistiko, in bi bili pripravljeni prevzeti vlogo mentorja dijakom. Skupaj z njimi sestavite eno-, dvo- ali tričlanske ekipe in jih do 30. novembra 2020 prijavite prek spletnega obrazca.

S šolskim delom tekmovanja bomo začeli takoj po zaključku zbiranja prijav ekip. Potekalo bo od 1. do 14. decembra 2020. Vse podrobnosti o 4. Evropskih statističnih igrah, ključni datumi, pa tudi postopek prijave so podrobneje opisani v Pravilih za nacionalni del tekmovanja. Kljub zaostrenim zdravstvenim razmeram izvedba iger iz organizacijskega vidika ni ogrožena, saj poteka tekmovanje v celoti na daljavo.

SURS bo v sodelovanju s Statističnim društvom tudi tokrat organiziral brezplačne delavnice za mentorje in vse druge zainteresirane srednješolske učitelje. Te bodo potekale v mesecu novembru, na daljavo prek spletnega okolja Zoom. Več informacij o vsebini delavnic je na voljo tukaj, prijave pa zbiramo na povezavi: https://vpr.stat.si/prijava.

Dodatne informacije o tekmovanju so dosegljive na www.stat.si/igre, za kakršnakoli pojasnila pa lahko pišete na statigre.surs@gov.si.

Oglejte si tudi vabilo mentorjem za prijavo na tekmovanje:

Veselimo se vašega sodelovanja na 4. Evropskih statističnih igrah in udeležbe na delavnicah!

Statistično društvo Slovenije in Statistični urad Republike Slovenije
Evropske statistične igre

https://stat-d.si/
http://www.stat.si/igre