Za prejeti priznanji čestitamo dr. Lari Lusa in dr. Anuški Ferligoj

Če je kdo radoveden glede vsega okrog sebe, je poklic statistika nekaj najlepšega, ker ti omogoča vpogled na vsa področja in to je lepota našega poklica.

dr. Lara Lusa

Dr. Anuška Ferligoj je postala zaslužna profesorica Univerze v Ljubljani

Naziv zaslužna profesorica in zaslužni profesor podeljujejo upokojenim profesoricam in profesorjem Univerze v Ljubljani za prepoznaven prispevek pri delovanju, ugledu in razvoju Univerze v Ljubljani.

Dr. Anuška Ferligoj je bila profesorica za statistiko na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Vzpostavila je doktorski program Statistika in magistrski program Uporabna statistika. Je predsednica Statističnega sveta RS in znanstvena svetnica v Laboratoriju za uporabo analize omrežij na NRU HSE v Moskvi. Med drugim je prejela nagrado Sklada Borisa Kidriča, naslov Ambasadorka RS v znanosti, Simmelovo nagrado (INSNA) in častni doktorat na Univerzi Eötvös Lorand v Budimpešti. Je izvoljena članica Evropske akademije za sociologijo.

Dr. Lara Lusa je prejela Zoisovo priznanje za leto 2020

Izredna profesorica dr. Lara Lusa je Zoisovo priznanje za leto 2020 prejela za znanstvene dosežke pri razvoju metodologije medicinske statistike.

Podelitev si lahko ogledate v dokumentarnem filmu ‘Vrhunci slovenske znanosti v luči nagrajencev za izjemne dosežke 2020’ na spodnji povezavi:

Čestitke!