Povabilo za včlanitev v Mlado sekcijo Statističnega društva Slovenije

Mlada sekcija Statističnega društva Slovenije deluje od leta 2019. Naše glavne aktivnosti so urejanje bloga Udomačena statistika in mesečnega novičnika društva, organizacija dogodkov o temah s področja statistike, sodelovanje pri pripravi Evropskih statističnih iger in koordinacija mednarodnega projekta YoungStatS.

V načrtu imamo še veliko aktivnosti, zato vse, ki vas statistika zanima in ste mladi po starosti in/ali duhu, vabimo, da se nam pridružite. Pišete nam lahko preko kontaktnega obrazca, pri čemer se predstavite in opišite, kaj vas v statistiki najbolj pritegne in kako bi želeli sodelovati v delu Mlade sekcije.

Članstvo v sekciji je brezplačno, z njim pa pridobite vključitev na naš poštni seznam in Slack kanal, ter možnost sodelovanja v naših dejavnostih, vključno z mednarodnim udejstvovanjem. S sodelovanjem pri organizaciji dogodkov boste pridobili nove izkušnje in kompetence, ki bodo obogatile vaš življenjepis.

Naj navedemo le nekaj naših doslej najbolj odmevnih aktivnosti. Na pogovorih s področja statistike smo v aprilu 2020 pred okrog 800 poslušalci na spletu prvič predstavili modelski del skupnosti COVID-19 Sledilnik, v jeseni 2020 smo se o verjetnosti in statistiki pogovarjali s prof. dr. Mihaelom Permanom in v pomladi 2021 o Bayesovi statistiki s prof. dr. Erikom Štrumbljem. Novičnik Statističnega društva ima že preko 20 številk, Projekt YoungStatS podpirajo vodilna mednarodna združenja področij matematične statistike, verjetnosti in ekonometrije, na spletnih seminarjih, ki so njegov del, so bili predstavljeni prispevki v soavtorstvu Nobelovcev, pred kratkim pa ste o njem lahko prebrali tudi daljši zapis v časniku Večer. Evropske statistične igre povezujejo srednješolce evropskih držav na področju statistike.

Upamo, da se nam pridružite in postanite del raznolike in interdisciplinarne ekipe mladih statistikov!