Začele so se 6. Evropske statistične igre

Statistični urad RS (SURS) je začel zbirati prijave na mednarodno srednješolsko tekmovanje Evropske statistične igre. Tokrat bodo igre potekale že šestič in se bodo izvajale še v 18 drugih evropskih državah. Dijaki se bodo na tekmovanju preizkusili v različnih izzivih, povezanih s statističnimi podatki, ter pri delu z njimi pridobili številne spretnosti in nova znanja. Tekmovali bodo lahko posamezno oz. v dvo- ali tričlanski ekipi. Srednješolske učitelje vabimo, da prevzamejo vlogo mentorja in prijavijo ekipe prek spletnega obrazca do 30. novembra 2022.

Šolska raven tekmovanja se začne 1. decembra 2022. Dijaki se bodo najprej pomerili na nacionalni ravni, najboljši pa na koncu še v evropskem finalu. Ekipe se bodo morale izkazati v reševanju nalog iz statistike in iskanju podatkov po statističnih bazah, pri pripravi statistične analize ter snemanju videa, s katerim bodo predstavili statistične podatke. Tekmovanje se v celoti izvaja na daljavo. Več informacij je dosegljivih na prenovljeni spletni strani www.stat.si/igre.

SURS bo tudi to jesen v sodelovanju s Statističnim društvom Slovenije za mentorje in vse druge zainteresirane srednješolske učitelje izvedel brezplačne spletne seminarje, na katerih bodo predstavljene različne tematike, povezane s statistično pismenostjo. Prvi seminar bo v zadnjem tednu oktobra, preostali pa novembra, po jesenskih počitnicah. Več o vsebini in urniku seminarjev je na voljo tukaj, prijave pa zbiramo na povezavi: https://vpr.stat.si/6ESC-seminarji.

Lepo vabljeni k sodelovanju na 6. Evropskih statističnih igrah in prijavi na seminarje!